Aktiviteter

Golf

Dominikanska republiken har blivit det senaste innestÀllet nÀr det gÀller golf, tack vare alla golfbanor som skapats av vÀrldens bÀsta designers och som omges av magnifika landskap, vackra kustremsor och lummiga fairway-omrÄden. Nio av landets golfbanor finns pÄ tidningen Golfweeks lista över de 50 bÀsta banorna i Karibien och Latinamerika 2010.

LĂ€s mer…

Vattensport

Dominikanska republiken Ă€r kĂ€nt för 160 mil av oförstörda naturliga strĂ€nder. Det finns ingen bĂ€ttre plats att uppleva öns magi Ă€n under vattnet. HĂ€r finns en hel vĂ€rld att utforska som du inte kan se frĂ„n land – korallrev, grottor, skeppsvrak och fĂ€rgglada fiskar och vĂ€xter vĂ€ntar pĂ„ att utforskas.

LĂ€s mer…

Nationalparker

Den östra delen av Hispaniola har mÄnga vackra naturlandskap. Den hÀr magnifika ön hÀnför alltid sina besökare. Mer Àn 25 procent av landet skyddas genom nationalparker, reservat och marina skyddsomrÄden. Detta gör att besökare fÄr en unik nÀrhet till de vÀlbevarade omrÄdena. Landets mÄnga nationalparker bestÄr av orörda landskap och det hÀr Àr bÀsta platsen att njuta av den riktiga naturen pÄ nÀra hÄll.

LĂ€s mer… 

Karnevaler

Karnevalen i Dominikanska republiken har anor Ànda sedan kolonialtiden runt Är 1520. Det finns forskare som hÀvdar att de första karnevalerna Àgde rum för att hedra Fray Bartolomé de las Casas, dÄ invÄnarna klÀdde ut sig till morer och kristna.

LĂ€s mer…

Äventyr

Dominikanska republiken finns den högsta och lÀgsta punkten över och under havsnivÄn i hela Karibien. Pico Duarte mÀter 3 187 meter över havet och tillhör bergskedjan Cordillera Central, medan sjön Enriquillo ligger 42 meter under havsnivÄn. Det Àr förklaringen till Enriquillos höga saltinnehÄll. Dominikanska republiken har mÄnga typer av landskap, frÄn svindlande höjder till lÄga slÀtter. HÀr kan du uppleva nÀstan alla typer av natur, frÄn vackra tropiska regnskogar till karga öknar.

LĂ€s mer…

Utflykter

Huvudstaden Santo Domingo: Besök katedralen Primada de América (Amerikas första katedral), Parque de Colón (Columbusparken) och Puerta del Conde (grevens port) för att njuta av den moderna staden samtidigt som du passerar Plaza de la Cultura och Palacio Nacional, dÀr presidenten och vicepresidenten sitter.

LĂ€s mer…

Bröllop / KÀrlek

Om du letar efter ett resmÄl för bröllop eller smekmÄnad har Dominikanska republiken allt som du kan önska dig. Oavsett var i Dominikanska republiken du Äker hittar du hotell och anlÀggningar som har fÀrdiga paket för bröllop och smekmÄnader. DÄ ingÄr allt frÄn domare eller prÀst till vigselbevis, bröllopstÄrta, dekorationer, foto, video och middag.

LĂ€s mer…

Familjeresor

Dominikanska republiken passar utmĂ€rkt som semesterdestination för hela familjen. Ön har nĂ„got för alla att utforska och uppleva. HĂ€r finns kilometervis med orörd natur som du och din familj kan upptĂ€cka tillsammans.

LĂ€s mer…

Topp 10 strÀnder

Dominikanska republiken har mer Àn 400 kilometer kust i norr, öster och söder och strÀnderna Àr kÀnda för sin vita sand som omges av Karibiska havets och Atlantens varma blÄ vatten.

LĂ€s mer…