Karnevaler

Karnevaler

Karnevalen Àr det bÀsta exemplet pÄ livlig, fÀrgglad och glÀdjande dominikansk populÀrkultur som du kan hitta. I februari verkar det som om nÀstan alla dominikaner pÄ ön Àr engagerade i karnevalen.

Karnevaler

Karnevalen i Dominikanska republiken har anor Ànda sedan kolonialtiden runt Är 1520. Det finns forskare som hÀvdar att de första karnevalerna Àgde rum för att hedra Fray Bartolomé de las Casas, dÄ invÄnarna klÀdde ut sig till morer och kristna.
Man tror att de hĂ€r festligheterna hade ett nĂ€ra samband med religiösa festivaler som senare togs upp i firandet. År 1795 hölls karnevalen till minne av aposteln Jakob, Jesus och karnevalssĂ€songen i staden Santiago.

PĂ„ karnevalen anvĂ€nder man kostymer som du inte hittar nĂ„gon annanstans. Men det har inte alltid sett ut pĂ„ samma sĂ€tt, mellan 1822–1844 försvann kostymerna nĂ€stan helt pĂ„ grund av att landet ockuperades av Haiti. NĂ€r Dominikanska republiken blev sjĂ€lvstĂ€ndigt den 27 februari 1844 Ă„terkom kostymerna och dĂ„ förknippade man dem inte lĂ€ngre med religiösa högtider. Festligheterna utvecklades till karnevaler som hölls under tre dagar före askonsdagen. Detta innebar att februari blev karnevalsmĂ„naden i Dominikanska republiken.

Under februari mÄnad hÄlls parader i olika stÀder varje söndag. Karnevalen La Vega Àr den mest populÀra och den fÄr du absolut inte missa. Den gÄr lÀngs med strandpromenaden i Santo Domingo och hÄlls vanligen den sista söndagen i februari eller den första söndagen i mars.

Det finns flera olika resebyrÄer som kan hjÀlpa dig att fÄ ut sÄ mycket som möjligt av din karnevalsupplevelse i Dominikanska republiken. MÄnga av dem tar dig till staden La Vega och i andra byrÄers paket ingÄr karnevalerna i Santiago och Bonao.

ResebyrÄerna har paketerbjudanden dÀr transport med bekvÀma bussar ingÄr och bland annat t-shirtar, reklamsaker, lunch och snacks, fribar, sÀkerhet, sjukvÄrd, liveband och tillgÄng till grottorna dÀr djÀvulen sÀgs ha sitt nÀste. I nÄgra av utflykterna ingÄr Àven ett besök pÄ andra platser i La Vega som Santo Cerro (den heliga kullen).