Barahona / Pedernales

Barahona / Pedernales

Barahona, Bahoruco och Pedernales ligger i sydvÀst och har den största biologiska mÄngfalden i landet. HÀr kan du tydligt mÀrka av naturens kontraster. Finns det nÄgon annan plats dÀr du ena stunden befinner dig i en öken för att sedan köra en halvtimme till en stor tallskog

Barahona / Pedernales

OmrÄdet Àr otroligt vackert med en stor bukt och nÄgra av Dominikanska republikens lockande strÀnder som exempelvis San Rafael, Paraíso och Los Patos.

Även om omrĂ„det inte Ă€r sĂ„ stort, finns det mĂ„nga utflyktsleder och aktiviteter i landets sydvĂ€stra del. Du bör dĂ€rför stanna hĂ€r under tre eller fyra nĂ€tter för att kunna se de viktigaste sevĂ€rdheterna.

NÀr du Àr i omrÄdet fÄr du inte missa sjön Enriquillo som Àr ett stort utflyktsmÄl i landets sydvÀstra del. HÀr finns mÄnga spetskrokodiler, leguaner och flamingos. Den natursköna vÀgen lÀnkar samman strÀnderna och utsikten i omrÄdet som omfattar Villa Miriam, Larimar-gruvorna, fenomenet Magnetic Pole samt Cachote.

SevÀrdheter

Cachote

HÀr kan du ta en tur uppför i cirka tvÄ mil för att upptÀcka molnskogen i bergen i de östra delarna av Bahoruco. Du passerar Àven monumentet Padre Miguel Fuerte pÄ vÀgen till den lilla byn Cachote som ligger 1 300 meter över havet och har mindre Àn 50 invÄnare. HÀr finns tre stugor för besökare och du kan Àven besöka ett naturcentrum och följa med pÄ vandringar.

Carrera Panoråmica (utsiktsvÀgen)

Kontrasterna mellan den gröna bergsvÀxtligheten pÄ ena sidan vÀgen och utsikten över havet med sina mÄnga fÀrger pÄ andra sidan Àr hÀnförande och Àr en perfekt plats att stanna och fotografera.

Pelempito-gruvan

TÀnk dig en stor gruva, cirka Ätta kilometer djup, som ligger mellan bergen. Gruvans botten ligger 348 meter över havsnivÄn och omges av bergsmassiv med en höjd pÄ 1 186 meter, och nÀstan pÄ toppen av berget finns ett centrum för besökare.

Sjön Enriquillo

Karibiens största sjö ligger 42 meter under havsnivÄn och Àr 300 kvadratkilometer bred. HÀr finns krokodiler, leguaner och flamingos.

Larimar-gruvorna

För att komma till gruvorna svÀnger du av frÄn vÀgen Sierra de Bahoruco som gÄr frÄn Barahoma till Pedernales och du kommer till Los Checheses och Las Filipinas som ligger bredvid varandra. TÀnk pÄ att endast fyrhjulsdrivna fordon kan ta sig fram hÀr.

Barahona

StrÀnder
Barahona/Pedernales

Aktiviteter

Lake Enriquillo
Hoyo de Pelempito
The Jaragua National Park
Laguna de RincĂłn
Laguna de Oviedo – fĂ„gelskĂ„dning