Puerto Plata / Cabarete

Puerto Plata

Puerto Plata ligger mellan Atlanten och de majestÀtiska bergen i den norra bergskedjan. HÀr finns en kustremsa pÄ nÀra 10 mil med strÀnder, byar och hotell. I den hÀr provinsen har man hittat de första tecknen pÄ europeiska bosÀttningar i Amerika. Det var hÀr Christofer Columbus lade till med sina tre berömda skepp 1492, och dÄ kallade man staden för La Isabela.

Puerto Plata

Puerto Plata kallas Àven för bÀrnstenskusten eftersom det finns mycket bÀrnsten hÀr. Det Àr den största provinsen pÄ den norra kusten och hÀr bor mer Àn 300 000 invÄnare. HÀr finns vackra hus i viktoriansk stil frÄn slutet av 1800-talet och fÀstningen San Felipe frÄn 1577.

I Puerto Plata kan du Àven njuta av oförstörda strÀnder, Àventyr i naturen, kulturella aktiviteter och en rad olika vattensporter samtidigt som du utforskar kustbyarna Cofresí, Coståmbar, Maimón, Luperón och La Isabela.

Den norra kusten passar utmĂ€rkt för besökare som vill ha det bekvĂ€mt mellan Ă€ventyren. HĂ€r finns fina strĂ€nder som SosĂșa, Cabarete och Playa Dorada som alla omges av mĂ„nga hotell och en utmĂ€rkt golfbana som utformats av Robert Trent Jones Sr.

Cabarete

Cabarete Àr en avslappnad och trendig liten stad vid kusten, 25 minuter öster om den internationella flygplatsen Gregorio Luperón i Puerto Plata. Staden Àr kÀnd som vÀrldens huvudstad för kiteboarding och surfing tack vare sitt varma vatten och gynnsamma vindar.

Cabarete Àr otroligt populÀrt bland ungdomar och Àventyrslystna mÀnniskor pÄ grund av det stora utbudet av vattensporter men Àven den berömda jazzfestivalen som hÄlls varje höst lockar mÄnga besökare. HÀr finns ocksÄ en rad olika barer, caféer, restauranger och butiker.

ServÀrdheter

Fortet San Felipe

Det historiska fortet San Felipe Àr en vacker sevÀrdhet och hÀr har du en fantastisk panoramautsikt över Atlanten. Fortet byggdes pÄ 1500-talet och anvÀndes frÄn början för att hindra pirater frÄn att invadera ön. Besökarna kan titta pÄ gamla kanoner, kanonkulor, bajonetter och andra vapen. Fortet passar perfekt för en endagsutflykt.

Damajagua

En halvtimmes fÀrd frÄn Puerto Plata ligger de 27 vattenfallen vid Damajagua, en upplevelse för de mest Àventyrslystna. Vattenfallen har en höjd pÄ 13 meter och bildar 27 spÀnnande smÄ sjöar och vattenfall.

Romfabriken Brugal

Det kostar inget att besöka romfabriken Brugal och detta fÄr du inte missa om du gillar den fruktiga, Karibien-inspirerade drycken. BÄde invÄnarna i Puerto Plata och de som besöker omrÄdet föredrar rom frÄn Brugal. PÄ fabriken visar man en kort film för besökarna som berÀttar historien och produktionsprocessen bakom drycken. Sedan Àr det dags för en rundtur i fabriken och det hela avslutas med en god romdrink. Du kan Àven köpa rom och andra presenter i butiken som finns hÀr.

Linbana till Mount Isabel de Torres och vandring

De besökare som tycker om att vandra fÄr inte missa lederna vid Mount Isabel de Torres. Berget Àr 800 meter högt och omges av regnskog och vackra trÀdgÄrdar. Vandringen börjar vid havsnivÄ och avslutas pÄ bergets topp dÀr du avnjuter en lunch med utsikt över bukten Puerto Plata. Den som inte vill vandra kan istÀllet ta linbanan till bergets topp och titta pÄ de botaniska trÀdgÄrdarna och njuta av den vackra utsikten.

BĂ€rnstensmuseet

BÀrnstensmuseet öppnades 1982 och har sedan dess fascinerat besökare med sin spÀnnande historia och vackra föremÄl. PÄ museet finns tusentals bÀrnstensbitar, i vissa av dem har gamla arter som fanns för miljoner Är sedan bevarats. Myggan i bÀrnsten som finns pÄ museet Àr samma som anvÀndes i filmen Jurassic Park. Museet Àr en stor turistattraktion och vÀldigt prisvÀrt.

Ocean World Àventyrspark, marina och casino

Äventyrsparken Ocean World i Puerto Plata Ă€r en vattenpark dĂ€r besökarna kan ta del av djurlivet i vattnet. Besökarna kan simma med delfiner, leka med sjölejon, klappa hajar och stingrockor samt snorkla bland tropiska fiskar. I parken finns Ă€ven tigrar, fĂ„glar samt akvarium med vattendjur.

StrÀnder

Dorada beach
Cabarete beach

Aktiviteter

Golf
Cable car
Damajagua
Romprovning
Ocean world – Ă€ventyrspark
Paradise Island
Snorkling
Vindsurfing och kiteboarding